Kävimme pienellä retkueella viime viikolla Kölnissä haistelemassa keskieurooppalaista kaupunkitunnelmaa. Kölnissä on tullut käytyä keskimäärin kerran vuodessa, mutta ensimmäistä kertaa tie suuntasi sunnikkäästi myös kohti lankakauppoja. Erikoinen tämä reissu oli myös siinä mielessä, että kävimme katselemassa nähtävyyksiä shoppailun lisäksi: eläintarha, kasvitieteellinen puutarha, köysirata, minijuna, jokilaiva ja tietysti kirkko tuli nähtyä ja koettua. Suklaamuseo jäi minulta edelleenkin näkemättä, tosin siitä ei kovin ylistäviä kommentteja ole kuulunut.

I and some other people visited Cologne, Germany last week. I've visited Cologne about once/yeat, but this was the first time I wanted to visit yarn stores, too. This trip was special: I didn't just shop but also went to see some attractions. We saw zoo, botanical garden, cable car, mini train, riverboat and of course the Dom. I didn't go to chocolate museum, but I haven't heard so many good words about it.

669957.jpg

Lankakauppoja löysin vain kaksi: Maschenkunstin ja Casa Lanan. Etsin myös kolmatta, Kölner Wollbörseä, mutta kävikin ilmi, että Casa Lana ja Wollbörse ovat ilmeisestikin sama asia. Kävin kurkkimassa Casa Lanan ovelta, mutta suuntasin askeleeni Machenkunstiin ja se kannatti! Daniela oli todella mukava ja avulias! Jopa niin avulias, että budjetti ei sallinut enää Casa Lanassa käymistä. ;) Joka tapauksessa mukaan tarttui 3 kerää Opalia, Trekking XXL:stä ihana petroolin värinen kerä, punasävyistä Regiaa (siitäkin huolimatta, että Regiaa saa myös Suomesta) ja huivilangaksi Noro-lankaa, jossa on 5% Kashmiria. Herkullisia värejä! Lisäksi ostin kahdet Addit (ensimmäiset pitsiaddini) ja kahdet välikoon sormikasbambupuikot: 3.25 mm ja 3.75 mm. Jos Kölniin tie vie, niin kannattaa kyllä pistäytyä Maschenkunstissa tai vaikkapa ottaa neule mukaan ja mennä kaupan sohvalle neulomaan!

I found two yarn stores: Maschenkunstin ja Casa Lanan. I tried to find also Kölner Wollbörse, but Casa Lana and Wollbörse are the same, I think. First I went to doorstep of the Casa Lana, but decided to go to Maschenkunst first and it was worth it! Daniela was very nice and helpful. Even so helpful that I used all my yarn budget there. ;) However, I bought 3 balls of Opal, 1 of Trekking XXL (wonderful petrol color), red shaded Regia (even though there are Regia yarns in Finland) and Noro yarn (5% kashmir) for a scarf. Delicious colors! I bought also two Addis (my first lace addis) and two rarer sizes of cloves needles. If you ever go to Cologne, Maschenkunst is worth visiting! Or maybe take your knitting with you and sit on the couch to knit!

670068.jpg

Tässä mustavalkoisten sukkien innoittajat, mutta mitähän noista muista langoista tekisi?

Here is the inspiration for the black&white socks, but what would I do with the other yarns?